Ikan Parang Bakar Juicy (4 Langkah)
Resepi Ikan parang bakar juicy – Hai para pecinta cita rasa lezat, selamat datang di Resepi.app! website terbaik yang akan membantu kamu untuk mendapatkan resep terbaru setiap hari.
Pada kesempatan ini kami akan memberikan resep ikan parang bakar juicy yang telah teruji dan sangat mudah untuk diikuti.
Untuk membuat ikan parang bakar juicy ini , kamu harus menyiapkan 4 bahan yang ditulis di bawah ini, kemudian menjalani 4 tahapan pembuatan.
Bahan-bahan penyediaan
- 1 ekor
ikan parang - 2 sudu teh
garam (secukupnya) - Sambal Pencicah
- Sambal kicap
Mengintegrasikan makanan sehat ke dalam gaya hidup bukan hanya upaya, teman. Ini adalah investasi bagi kesehatan jangka panjang tubuhmu. Bayangkan, dengan menjaga aturan makan yang teratur dan sesuai, kamu memberikan “bahan bakar super” bagi tubuhmu.
Makanan-makanan yang sarat dengan nutrisi, unsur, serat, dan senyawa antioksidan bukan hanya hanya pendamping dalam menjaga daya tahan tubuhmu tetap tangguh.
Mereka juga adalah perisai yang melindungimu dari penyakit-penyakit kronis seperti gangguan diabetes, penyakit jantung, dan kanker.
Sebuah pasukan yang terpercaya dalam menjaga sistem pertahanan tubuhmu!
Namun, manfaat makan sehat tidak berhenti di sini. Ini juga kontribusi untuk menjaga berat badan ideal, mengendalikan kolesterol dan tekanan darah, serta menyeimbangkan kadar hormon dalam tubuhmu.
Bagi anak-anak muda, makan sehat adalah “sumber tenaga pertumbuhan” dan perkembangan mereka, mendorong secara optimal bagi pertumbuhan fisik dan intelejensi.
Bagi orang-orang tua, makan sehat adalah kunci untuk menjaga performa terbaikmu sepanjang hari.
Ketika tubuh mendapatkan asupan nutrisi yang seimbang, energi dan produktivitasmu melesat, bahkan di tengah hiruk-pikuk rutinitas harian.
Jadi, jangan hanya melihat makanan sehat sebagai tugas rutin, tetapi sebagai langkah penting untuk masa depanmu, dengan menyadari apa yang kamu makan dengan teliti, kamu sedang membangun pondasi kokoh, untuk hidup yang lebih berkualitas, dan penuh semangat.
Ada 4 langkah gampang untuk membuat ikan parang bakar juicy:
Cara-cara penyediaan
- Potong ikan anggaran 15cm panjang boleh juga gunakan seekor atau separuh ekor. Jangan dikelar ikan parang kerana ikan ni jenis banyak tulang halus. Jika kelar lebih susah nak makan.
- Kemudian belah ikan tanpa putus. (Jika nak bakar seekor pun, belah memanjang tanpa putus) Kemudian bersihkan perut/kotoran ikan.
- Sapu rata sedikit garam pada ikan termasuk bahagian dalamnya. Balut ikan dalam aluminium foil. Perap lebih kurang 10 minit untuk lebih sedap.
- Bakar pada suhu 200c selama 18-20 minit.
Kami yakin bahawa jika anda mengikuti resipi yang kami sajikan ini dengan betul dari segi bahan-bahan hingga langkah-langkahnya, anda akan memperoleh hasil yang sempurna.
Jika laman ini berguna, jangan lupa untuk menyimpan halaman ini dan kongsikan kepada keluarga, rakan-rakan atau saudara-mara anda.